DTS Producten

Sinds de start van Domburg Train Support werden we regelmatig geconfronteerd met uitdagingen waar nog geen passende oplossing op de markt aanwezig voor was. Hier heb ik samen met Vincent Bogers wat aan gedaan. Vincent werkte mijn ideeën elektronisch uit en laat ik de producten vervaardigen. Met de onderstaande reeks producten hopen we de modelspoorder verder te helpen. Hieronder worden de producten uitgelegd en voorzien van tekst, uitleg, handleidingen en tutorials.

 • Bezetmeldmodule DTS88N-CS
 • Bezetmeldmodule DTS88N-GND
 • Keerlusoplossing KeerPlus3
 • Analoge Servo besturing ASB
 • Verlichting Voeding Print VVP
 • Voeding Stabilisatie Print VSP
 • Relaisprint HPP4
 • MDF Servobeugels
 • LocBuffer
 • DTS Digital Series
 • DTS Special Series

Daarnaast is DTS importeur en van een paar producten welke hier tekst en uitleg krijgen:

 • SPROG-DCC programmers
 • Laisdcc decoders

Download handleiding (Nederlands)
Handleiding DTS88n-CS.pdf

Aansluitschema DTS88n-CS 2-Rail
Schema DTS88N-CS.jpg

Aansluitschema DTS88n-CS 3-Rail
Schema DTS88n-CS 3-Rail.jpg

Bezetmeldmodule DTS88N-CS

Onze eigen S88 bezetmelder module. Een simpele en betaalbare module om uw modelspoorbaan te voorzien van stroomdetectie.

De bezetmelder module is voorzien van 2 groepen van 8 uitgangen met elk een eigen ingang. In totaal heeft u de beschikbaarheid over 16 bezetmelder secties op uw modelspoorbaan.

Het grote voordeel van S88 is dat u niets hoeft in te stellen, en de modules echt plug-and-play zijn. De volgorde van S88 modules bepaald automatisch de volgorde van de adressering in uw software.

Het enige vereiste is dat uw centrale is voorzien van een S88 aansluiting. Centrales die hierover beschikken zijn: Intellibox, Twin Center, ESU EcoS, Marklin Central Station en DR5000

Met een verkoopprijs van € 39,95 is deze module de goedkoopste in zijn klasse, en omdat het een eigen product is kunt u snelle service en directe respons verwachten bij problemen.

Technische gegevens:
Afmetingen printplaat 10 x 8 cm
Max voltage: 30 Volt
Max vermogen per uitgang: 2 Ampere

Download handleiding (Nederlands)
Handleiding DTS88n-GND.pdf

Aansluitschema stroomdetectie
Schema DTS88N-GND.jpg

Aansluitschema schakelaars
Schakelaar.jpg

Bezetmeldmodule DTS88N-GND

Onze eigen S88 bezetmelder module. Een simpele en betaalbare module om uw 3-Rail modelspoorbaan te voorzien van massadetectie. Ook kunt u de module gebruiken voor lichtsluizen, reedcontacten of schakelaars.
De bezetmelder module is voorzien van 2 groepen van 8 uitgangen met elk een eigen ingang. In totaal heeft u de beschikbaarheid over 16 bezetmelder secties op uw modelspoorbaan.
Aanvullend voor deze module brengen we een add-on print (DTS88N-DT) waarop de "diode truc"is toegepast voor een betrouwbaardere stroomafname op beide spoorstaven.,

Het grote voordeel van S88 is dat u niets hoeft in te stellen, en de modules echt plug-and-play zijn. De volgorde van S88 modules bepaald automatisch de volgorde van de adressering in uw software.
Het enige vereiste is dat uw centrale is voorzien van een S88 aansluiting en waarbij het digitale signaal op basis van Ground worden gedaan. Centrales die hierover beschikken zijn: Intellibox, Twin Center, ESU EcoS, Marklin Central Station

Met een verkoopprijs van € 29,95 is deze module de goedkoopste in zijn klasse, en omdat het een eigen product is kunt u snelle service en directe respons verwachten bij problemen.

Technische gegevens:
Afmetingen printplaat 5 x 8 cm
Max voltage: 30 Volt
Max vermogen per uitgang: niet van toepassing

Download handleiding (Nederlands)
Binnenkort beschikbaar

Aanvullende module DTS88N-DT


Download handleiding (Nederlands)
  Handleiding KeerPlus3-v2.pdf
  aaansluitschema met bezetmelding.jpg

Video tutorial
Is onderweg, nog even geduld)

Keerlus oplossing KeerPlus3

Een keerlusoplossing van eigen bodem. Zeer gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf en simpel in opzet. Deze keerlusmodule werkt 100% op stroomdetectie en regelt dit over 3 secties ongeacht de rijrichting.

 • Volledige stroomdetectie
 • 3 secties waarvan de middelste de lengte heeft van de langste trein
 • Te voeden via een AC, DC of DCC spanning tot maximaal 35V
 • Elke sectie schakelt een uitgang op basis van stroomdetectie
 • De schakelende uitgangen zijn vrij te gebruiken voor bezetmelding of het schakelen van willekeurige electronica
 • De module werkt stand-alone en hoeft niet in contact te staan met een centrale waardoor de module ook bruikbaar is als u geen digitale centrale gebruikt.


Met een verkoopprijs van € 39,95 is deze module de goedkoopste in zijn klasse, en omdat het een eigen product is kunt u snelle service en directe respons verwachten bij problemen.

iTrainPC

Domburg Train Support biedt u de perfecte controle van uw modelspoorbaan met iTrain Software. Geen gedoe meer met desktoppen die in de weg staan, laptops die vrij kostbaar zijn en traag worden. U herkent waarschijnlijk wel dat deze oplossingen niet ideaal zijn, uw snoeren gaan stuk, accu’s van laptops houden ermee op en bovenal u heeft vaak een klein scherm.

De iTrainPC is gebaseerd op kleine computers welke u een vaste plek op uw modelspoorbaan kunt geven. Waardoor u geen last meer heeft van snoeren en defecten. Door de toepassing van deze minicomputers kunt u ook grote schermen gebruiken, maar ook meerdere schermen en zelfs uw rangeerterreinen bedienen met touchscreens.

Wij leveren alle systemen kant-en-klaar aan, met iTrain al geïnstalleerd en indien gewenst kunnen wij direct uw licentie invoeren. Als u geen iTrain licentie heeft dan kunnen wij deze ook voor u leveren.
Zie hier voor de iTrain licenties

U kunt de systemen uitbreiden met diverse opties zoals toetsenborden, geheugenuitbreidingen, beeldschermen en diverse andere toepassingen.

Wist u dat als uw computer kapot gaat u ook uw iTrain bestanden kwijt bent?
Wij adviseren u altijd om uw layout en afbeeldingen vanuit een cloud of externe opslag in iTrain te gebruiken. U geeft in iTrain uw basispad op naar deze opslag oplossingen. Hiervoor bieden wij een Cloud oplossing aan zodat uw iTrain bestand altijd veilig is opgeslagen in een Cloud-opslag. Onze cloudoplossing maakt gebruik van het programma OwnCloud, dit is een abonnementsservice die u jaarlijks aan ons betaald. Als u dit liever niet heeft, wat we ons ook goed kunnen voorstellen, dan bieden wij u ook externe opslag aan om uw iTrain bestanden veilig op te slaan.

iTrain Remote

DTS heeft in samenwerking met Berros de iTrain Remote ontwikkeld. Een virtuele interface die handmatige besturing binnen iTrain mogelijk maakt met een handregelaar.

Met de virtuele interface kunt u locomotieven en accessoires bedienen rechtstreeks in de software in plaats van via een centrale. Dit stelt u in staat om alle onderdelen te besturen ongeacht de interface waarop deze zijn aangesloten. Tevens stelt deze oplossing gebruikers van het hybride Dinamo besturingssysteem in staat om ook met analoge locomotieven te rangeren!

Door het gebruik van LocoNet handregelaars ziet u op de handregelaar ook realtime snelheden van de loc en bent u in staat om tijdens het automatisch rijden in te grijpen en de snelheden te beïnvloeden, zonder dat de automatische routering beëindigd hoeft te worden.

Tijdens rangeerbewegingen zet iTrain de geselecteerde locomotief gelijk op handmatige besturing, als u de locomotief laat rijden reserveert iTrain de door u gezette wissels en het blok na de wisselstraat. Al het treinverkeer zal automatisch gestopt en hervat worden zodra u in het volgende blok bent aangekomen.

Kortom, DTS iTrain Remote en iTrain 5 bieden u een speelse modelspoorbaan!


Download handleiding (Nederlands)
Handleiding ASB v2.pdf

DCC aansturen van de ASB (Nederlands)
DCC aanvulling ASB.pdf

Video tutorial
Video tutorial ASB in gebruik

Analoge Servo Besturing ASB

Er is veel te doen omtrent het gebruik van servo's. En dat is niet geheel onterecht want een servo is naast goedkoop ook nog eens betrouwbaar en energiezuinig. Maar om een servo te bedienen heb je electronica nodig, en daar zit voor veel modelspoorders het probleem. Het programmeren van een servo decoder is omslachtig en met een OC32 zit je vast aan software. En wat nu als je een servo met de hand wilt bedienen omdat je niet via een computer de modelbaan bestuurdt.

Er zijn wel handbediende servo controllers op de markt en zelfbouw is ook mogelijk maar geen van allen heeft iets wat de ASB juist zo uniek maakt. Hieronder de voordelen die de controller zo uniek maken:

 • Geen computer nodig.
 • Twee servo's die makkelijk in te stellen zijn op middenstand, links, rechts en snelheid.
 • Elke servo kan zijn maximale uitslag benutten.
 • Elke servo laat een relais meeschakelen op zijn middenstand.
 • Elke relais heeft twee potentiaalvrije wisselcontacten voor polarisatie of terugmelding
 • Elke servo kan met een schakelaar worden omgezet
 • Elke servo kan met een schakeldecoder digitaal worden bediend

Zo kan de ASB dus gebruikt worden om met de hand een wissel of sein te bedienen maar ook via een dcc decoder. Het principe is simpel via twee contacten. Het ene contact stuurt een signaal en als deze via een schakelaar terug komt gaat de servo om naar de volgende stand. valt het signaal weer weg dan gaat deze weer terug.

Niks geen gedoe meer dus met in te stellen decoders, programmeren via een multimaus of centrale, neit de maximale uitslag beschikbaar hebben.....

Verlichting Voeding Print VVP

Binnenverlichting in rijtuigen, wie wil dat nu niet. Tot voor kort werd niet iedereen daar warm van omdat er ook enkele nadelen aan vast zitten. Zo is het lastig om een ledstrip te voorzien van buffer- en gelijkricht elektronica zodat deze niet knippert en geschikt is voor zowel analoog als digitaal gebruik. Een andere optie was om een kant-en-klare strip aan te schaffen die vaak niet in te korten is onder de 10 centimeter. Ook is diffuus licht lastig te maken met een vaste strip.

Tot de VVP door ons onder de aandacht werd gebracht. Een heel klein printje voorzien van gelijkrichter, bufferschakeling, dimmer en spanningsregelaar. Een ideale oplossing om elk rijtuig van mooie stabiel gedimde binnenverlichting te voorzien. Ook aan een functieuitgang van een decoder kan de VVP worden gebruikt. Om bijvoorbeeld het zichtbaar worden van de pwm bij extreem dimmen te voorkomen.

 • Kan elke ledstrip voeden ongeacht merk, type of lengte.
 • Met een formaat van 16 x 11 x 5 mm past hij in elk rijtuig uit het zicht.
 • De buffer is naar wens uit te breiden tot wat u maximaal aan condensatoren kwijt kunt.
 • Geschikt voor zowel analoog als digitaal bedrijf.
 • Tot maximaal 25V belastbaar.

Knipperende binnenverlichting en dure strips zijn verleden tijd met de VVP.

Voeding Stabilisatie Print VSP

U heeft vast wel eens een situatie dat u een 5 of een 12 Volt spanning wilt hebben maar alleen de beschikking over een hogere spanning. Dankzij de VSP hoeft u dan geen nieuwe voeding aan te schaffen. Deze print maakt van elke aangeboden gelijkspanning een stabiele 5 of 12V ter plaatse. De spanningsregelaar mag tot 1 Ampère belast worden.

Speciaal voor Dinamo Classic is de VSP-DC gemaakt, een VSP print met zowel de 5V als de 12V spanningsregelaar. Hiermee is het mogelijk om een TM-H Blokkaart enkel met Vrs te voeden. Door de VSP-DC in de K1 van de TM-H te steken krijgt de blokkaart eenstabiele 5v, 12v en Vrs aangeboden. 

Relaisprint HPP4

Een relaiskaart met vier dubbelpolige relais. Dat klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Met de HPP4 word het aansluiten van hartstukpolarisatie of elke andere schakeling een makkelijke klus. Met de duideljike uitleg in de handleiding is het aansluiten van diverse schakelingen goed uitvoerbaar.

Wat maakt de HPP4 nu zo bijzonder:

 • Alle relais hebben gemeenschappelijk V+, de V- is geschakeld waardoor hij universeel inzetbaar is.
 • Alle relais hebben een statusmelding via een rode led.
 • Alle relais hebben twee wisselcontacten. 
 • De indicatie voor puntstukpolarisatie is duidelijk aangegeven: P voor Puntstuk, A en B voor de sporen.
 • Alle relais hebben een blusdiode.
 • Leverbaar met 5V en 12V Relais.
 • Leverbaar als bouwpakket of geassembleerd.
 • Stevige terminals en duurzame componenten garanderen een lange levensduur en hergebuik.


Download handleiding (Nederlands)
Handleiding LocBuffer V3.pdf


LocBuffer

Stotterende locomotieven door slecht contact is verleden tijd met de LocBuffer. Het is geen nieuw concept, we hebben dit wiel niet uitgevonden, maar wel sterk verbeterd. Door het gebruik van SMD materialen is het verwerken van een condensatorschakeling zelfs in de kleinste schalen mogelijk. 

 • Volledig smd uitgevoerd.
 • Keuze uit Tantaal of Keramische condensatoren.
 • Laadinrichting voor vermijden laadpiek en toch snel ontladen.
 • Leverbaar in 16V en in 25V uitvoering.Download handleiding (Nederlands)
Handleiding Sprog v3-2019.pdfSPROG-DCC

Decoder programmeren is een bijzonder lastige klus, eerst moet je erachter zien te komen welke merk en type er in de loc zit. Vervolgens zoeken naar de handleiding en als je pech hebt krijg je een heel boekwerk om door te werken. En als je verkeerd programmeert is alles aan de decoder fout en mag je weer opnieuw beginnen.

Veel zullen dit herkennen of juist als reden zien om er niet aan te beginnen. Met de komst van de Sprog is dit voorbij:

 • Programmeren via de computer
 • Je bouwt een database op van je digitale park.
 • Je hebt een back-up van de decoder in de database.
 • De software herkent de merk en type decoder.
 • Elk type decoder heeft een eigen datasheet met alle instelling verdeelt over categorieën.
 • Alle instellingen zijn vertaald van CV naar tekst.
 • De software is in het Nederlands.
 • U krijgt deze bij de Sprog meegeleverd op een USB stick inclusief alle handleidingen.
 • Bijna alle DCC decoders zijn verwerkt in de software welke maandelijks wordt bijgewerkt.