Sinds de start van Domburg Train Support werden we regelmatig geconfronteerd met uitdagingen waar nog geen passende oplossing op de markt aanwezig voor was. Hier heb ik samen met Vincent Bogers wat aan gedaan. Vincent werkte mijn ideeën elektronisch uit en laat ik de producten vervaardigen. Met de onderstaande reeks producten hopen we de modelspoorder verder te helpen. Hieronder worden de producten uitgelegd en voorzien van tekst, uitleg, handleidingen en tutorials.
Daarnaast is DTS importeur en van een paar producten welke hier tekst en uitleg krijgen:
Download handleiding (Nederlands)
Handleiding KeerPlus3-v2.pdf
aaansluitschema met bezetmelding.jpg
Video tutorial
Is onderweg, nog even geduld)
Een keerlusoplossing van eigen bodem. Zeer gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf en simpel in opzet. Deze keerlusmodule werkt 100% op stroomdetectie en regelt dit over 3 secties ongeacht de rijrichting.
Met een verkoopprijs van € 39,95 is deze module de goedkoopste in zijn klasse, en omdat het een eigen product is kunt u snelle service en directe respons verwachten bij problemen.
Domburg Train Support biedt u de perfecte controle van uw modelspoorbaan met iTrain Software. Geen gedoe meer met desktoppen die in de weg staan, laptops die vrij kostbaar zijn en traag worden. U herkent waarschijnlijk wel dat deze oplossingen niet ideaal zijn, uw snoeren gaan stuk, accu’s van laptops houden ermee op en bovenal u heeft vaak een klein scherm.
De iTrainPC is gebaseerd op kleine computers welke u een vaste plek op uw modelspoorbaan kunt geven. Waardoor u geen last meer heeft van snoeren en defecten. Door de toepassing van deze minicomputers kunt u ook grote schermen gebruiken, maar ook meerdere schermen en zelfs uw rangeerterreinen bedienen met touchscreens.
Wij leveren alle systemen kant-en-klaar aan, met iTrain al geïnstalleerd en indien gewenst kunnen wij direct uw licentie invoeren. Als u geen iTrain licentie heeft dan kunnen wij deze ook voor u leveren.
Zie hier voor de iTrain licenties
U kunt de systemen uitbreiden met diverse opties zoals toetsenborden, geheugenuitbreidingen, beeldschermen en diverse andere toepassingen.
Wist u dat als uw computer kapot gaat u ook uw iTrain bestanden kwijt bent?
Wij adviseren u altijd om uw layout en afbeeldingen vanuit een cloud of externe opslag in iTrain te gebruiken. U geeft in iTrain uw basispad op naar deze opslag oplossingen. Hiervoor bieden wij een Cloud oplossing aan zodat uw iTrain bestand altijd veilig is opgeslagen in een Cloud-opslag. Onze cloudoplossing maakt gebruik van het programma OwnCloud, dit is een abonnementsservice die u jaarlijks aan ons betaald. Als u dit liever niet heeft, wat we ons ook goed kunnen voorstellen, dan bieden wij u ook externe opslag aan om uw iTrain bestanden veilig op te slaan.
DTS heeft in samenwerking met Berros de iTrain Remote ontwikkeld. Een virtuele interface die handmatige besturing binnen iTrain mogelijk maakt met een handregelaar.
Met de virtuele interface kunt u locomotieven en accessoires bedienen rechtstreeks in de software in plaats van via een centrale. Dit stelt u in staat om alle onderdelen te besturen ongeacht de interface waarop deze zijn aangesloten. Tevens stelt deze oplossing gebruikers van het hybride Dinamo besturingssysteem in staat om ook met analoge locomotieven te rangeren!
Door het gebruik van LocoNet handregelaars ziet u op de handregelaar ook realtime snelheden van de loc en bent u in staat om tijdens het automatisch rijden in te grijpen en de snelheden te beïnvloeden, zonder dat de automatische routering beëindigd hoeft te worden.
Tijdens rangeerbewegingen zet iTrain de geselecteerde locomotief gelijk op handmatige besturing, als u de locomotief laat rijden reserveert iTrain de door u gezette wissels en het blok na de wisselstraat. Al het treinverkeer zal automatisch gestopt en hervat worden zodra u in het volgende blok bent aangekomen.
Kortom, DTS iTrain Remote en iTrain 5 bieden u een speelse modelspoorbaan!
Download handleiding (Nederlands)
Handleiding ASB v2.pdf
DCC aansturen van de ASB (Nederlands)
DCC aanvulling ASB.pdf
Video tutorial
Video tutorial ASB in gebruik
Analoge Servo Besturing ASB
Er is veel te doen omtrent het gebruik van servo's. En dat is niet geheel onterecht want een servo is naast goedkoop ook nog eens betrouwbaar en energiezuinig. Maar om een servo te bedienen heb je electronica nodig, en daar zit voor veel modelspoorders het probleem. Het programmeren van een servo decoder is omslachtig en met een OC32 zit je vast aan software. En wat nu als je een servo met de hand wilt bedienen omdat je niet via een computer de modelbaan bestuurdt.
Er zijn wel handbediende servo controllers op de markt en zelfbouw is ook mogelijk maar geen van allen heeft iets wat de ASB juist zo uniek maakt. Hieronder de voordelen die de controller zo uniek maken:
Zo kan de ASB dus gebruikt worden om met de hand een wissel of sein te bedienen maar ook via een dcc decoder. Het principe is simpel via twee contacten. Het ene contact stuurt een signaal en als deze via een schakelaar terug komt gaat de servo om naar de volgende stand. valt het signaal weer weg dan gaat deze weer terug.
Niks geen gedoe meer dus met in te stellen decoders, programmeren via een multimaus of centrale, neit de maximale uitslag beschikbaar hebben.....
Download handleiding (Nederlands)
Handleiding VVP-v3.pdf
Video inbouw VVP
LiveStream video over de inbouw van de VVP
Binnenverlichting in rijtuigen, wie wil dat nu niet. Tot voor kort werd niet iedereen daar warm van omdat er ook enkele nadelen aan vast zitten. Zo is het lastig om een ledstrip te voorzien van buffer- en gelijkricht elektronica zodat deze niet knippert en geschikt is voor zowel analoog als digitaal gebruik. Een andere optie was om een kant-en-klare strip aan te schaffen die vaak niet in te korten is onder de 10 centimeter. Ook is diffuus licht lastig te maken met een vaste strip.
Tot de VVP door ons onder de aandacht werd gebracht. Een heel klein printje voorzien van gelijkrichter, bufferschakeling, dimmer en spanningsregelaar. Een ideale oplossing om elk rijtuig van mooie stabiel gedimde binnenverlichting te voorzien. Ook aan een functieuitgang van een decoder kan de VVP worden gebruikt. Om bijvoorbeeld het zichtbaar worden van de pwm bij extreem dimmen te voorkomen.
Knipperende binnenverlichting en dure strips zijn verleden tijd met de VVP.
U heeft vast wel eens een situatie dat u een 5 of een 12 Volt spanning wilt hebben maar alleen de beschikking over een hogere spanning. Dankzij de VSP hoeft u dan geen nieuwe voeding aan te schaffen. Deze print maakt van elke aangeboden gelijkspanning een stabiele 5 of 12V ter plaatse. De spanningsregelaar mag tot 1 Ampère belast worden.
Speciaal voor Dinamo Classic is de VSP-DC gemaakt, een VSP print met zowel de 5V als de 12V spanningsregelaar. Hiermee is het mogelijk om een TM-H Blokkaart enkel met Vrs te voeden. Door de VSP-DC in de K1 van de TM-H te steken krijgt de blokkaart eenstabiele 5v, 12v en Vrs aangeboden.
Download handleiding (Nederlands)
Handleiding HPP4-v2.pdf
Aansluitvoorbeelden
aansluitvoorbeeld 1.jpg
aansluitvoorbeeld wissel.jpg
aansluitvoorbeeld engelsman.jpg
aansluitvoorbeeld scissor wissel.jpg
aansluitvoorbeeld blokschakeling.jpg
Een relaiskaart met vier dubbelpolige relais. Dat klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Met de HPP4 word het aansluiten van hartstukpolarisatie of elke andere schakeling een makkelijke klus. Met de duideljike uitleg in de handleiding is het aansluiten van diverse schakelingen goed uitvoerbaar.
Wat maakt de HPP4 nu zo bijzonder:
Stotterende locomotieven door slecht contact is verleden tijd met de LocBuffer. Het is geen nieuw concept, we hebben dit wiel niet uitgevonden, maar wel sterk verbeterd. Door het gebruik van SMD materialen is het verwerken van een condensatorschakeling zelfs in de kleinste schalen mogelijk.
Decoder programmeren is een bijzonder lastige klus, eerst moet je erachter zien te komen welke merk en type er in de loc zit. Vervolgens zoeken naar de handleiding en als je pech hebt krijg je een heel boekwerk om door te werken. En als je verkeerd programmeert is alles aan de decoder fout en mag je weer opnieuw beginnen.
Veel zullen dit herkennen of juist als reden zien om er niet aan te beginnen. Met de komst van de Sprog is dit voorbij:
Copyright Domburg train support 2020